Voorbereidingsreis Kamuli

Geschreven op: 10/05/2019

Lieve vrienden,

Onlangs ben ik teruggekeerd uit Oeganda, waar ik samen met mijn reisgenoot Peter Keurentjes een voorbereidingsreis heb gemaakt. Het doel van deze reis was het opzetten van een evangelisatiecampagne in de stad Kamuli in het oosten van Oeganda.

In oktober van 2018 hebben we met evangelist Falko Lodewijk een grote campagne gehouden in de stad Gulu in Oeganda, waar zeker 10.000 mensen op af kwamen en waar velen genezen werden en een keus voor Jezus maakten. Na afloop van die campagne hebben Falko en ik een bliksembezoek gebracht aan Kamuli. In deze stad zie je gelijk een aantal moskeeën staan, er zijn daar relatief veel moslims. We vonden een groot, ommuurd voetbalveld in het midden van de stad en hadden daar gelijk een goed gevoel bij. Ook hadden we al contact met een paar leiders, die aangaven graag een campagne in Kamuli te willen.

 

Terug in Nederland werden er per mail contacten gelegd met de plaatselijke voorgangers, die daarna een aantal bijeenkomsten organiseerden en overlegden over een mogelijke evangelisatiecampagne in Kamuli. Unaniem hebben ze ons toen officieel uitgenodigd om samen met hen een campagne te doen. Dit is voor ons ook een voorwaarde, aangezien we willen dat nieuwe bekeerlingen door de plaatselijke kerken worden opgevangen en begeleid.

Een paar weken geleden zijn we dus afgereisd naar Kamuli. De eerste activiteit die we hadden gepland was een diner voor de voorgangers uit Kamuli. Ruim 100 voorgangers en leiders uit allerlei kerken kwamen hier op af. We lieten de video en foto’s zien van de campagne in Gulu, waarna ik onze visie mocht delen. Iedereen was zeer enthousiast en alle leiders verwelkomden ons in hun stad. Ze zegden toe hun volledige medewerking te verlenen aan de campagne en er werd een planning comité gevormd.

Vervolgens hebben we het veld gereserveerd. Een dame die in het hotel werkt waar wij verbleven bleek christen te zijn en tevens een belangrijk iemand in de plaatselijke politiek. Zij heeft een aanbetaling gedaan voor het veld, zodat niemand anders in deze periode het veld kan gebruiken.

Verder hebben we al een paar vergaderingen gehad met het nieuwe planning comité, waar alle details van de campagne werden besproken.

Op zondagochtend zijn we langs 17 van de plaatselijke kerken gegaan, waar ik heel kort de gemeente mocht toespreken om ze enthousiast te maken voor de campagne. We hebben de kerkleden nodig om te bidden voor de campagne, maar vooral ook om onbekeerde vrienden en familieleden mee te nemen naar de campagne, zodat ze genezing, bevrijding en redding kunnen ontvangen. Zodra ze dan een keuze voor Jezus hebben gemaakt kunnen de mee worden genomen naar deze kerken om verder te groeien in het geloof. Het enthousiasme en de reacties van de mensen in deze kerken was hartverwarmend, we werden vaak met gejuich en gejoel binnen gehaald.

Aan het eind van de reis mochten we nog een bezoek brengen aan een paar mooie projecten, onder andere 2 kindertehuizen waar kinderen vanuit Nederland ondersteuning mogen ontvangen. Ook een mooi project in de hoofdstad Kampala van David, een voormalig straatkind die tot geloof is gekomen, en nu een project leidt om jongens van de straat op te vangen, ze het Evangelie te vertellen en ze helpen om een toekomst op te bouwen. We mochten deze kinderen toespreken en we hebben voor een ieder van hen gebeden. Zeer indrukwekkend!

Op dit moment vinden de voorbereidingen van de campagne in Kamuli plaats en vanuit Nederland overleg ik via de mail met het planning comité. De mensen daar zien reikhalzend uit naar onze komst. We hopen weer met een heel team vanuit Nederland af te reizen voor de campagne die van 24 tot en met 27 oktober wordt gehouden.

We willen een ieder heel hartelijk danken voor alle steun en gebeden voor ons werk in Oeganda. Dank zij u is de hele voorbereidingsreis volledig betaald. De grote uitdaging nu is de kosten voor de campagne. In geloof hebben we ja gezegd, omdat we geloven dat God dat van ons vraagt. Wilt u alstublieft met ons mee bidden en geloven dat we het volledige bedrag binnen zullen krijgen, zodat we de posters, flyers en banners kunnen laten drukken, en het podium met licht en geluid kunnen huren? Alvast onze hartelijke dank.

 

Veel zegen gewenst van Jop van der Bijl 

Stichting Woorden van Geloof

 Naar het nieuwsarchief

Steun ons

Als u achter onze visie staat, willen wij vragen ons te ondersteunen.
Maak uw giften over op rekening 1621.67.679 tnv St. Woorden van Geloof. Uw giften zijn belastingaftrekbaar.

Doneer: