Nieuws

Voorbereidingsreis Kamuli

Geschreven op: 10/05/2019
Lieve vrienden, Onlangs ben ik teruggekeerd uit Oeganda, waar ik samen met mijn reisgenoot Pe...

Lees volledige bericht

Nieuws februari 2019

Geschreven op: 21/02/2019
...

Lees volledige bericht

Verslag campagne Gulu 2018

Geschreven op: 10/11/2018
...

Lees volledige bericht

Bekijk alle nieuwsitems

Jop van der Bijl

 

Jop groeide op in een omgeving waar Goddelijke genezing een gegeven was. Zijn vader was veel op reis en zijn moeder zat met 3 kleine kinderen thuis. Toen Jop 2 jaar oud was liet zijn moeder hem voor zijn jongste broertje bidden, die op dat moment erg ziek was. Zij wist dat kinderen een heel groot geloof hebben. Het broertje werd ogenblikkelijk genezen.

 

Als kind had Jop al het verlangen om zendeling te worden. Op jonge leeftijd had hij al een grote liefde voor het Woord van God, las veel in zijn Bijbel en bezocht veel Bijbelstudies.

Op 21-jarige leeftijd ontmoette hij Tommy O'Dell, kleinzoon van T.L. Osborn, met wie hij veel de straten opging om te evangeliseren. Later vertrok Jop richting Afrika als zendeling, om voor Tommy en andere evangelisten grote evangelisatiecampagnes te organiseren. Tijdens deze campagnes heeft Jop duizenden mensen genezen zien worden van allerlei kwalen, blinden, doven, doofstommen en verlamden, etc. Het resultaat was dat hierdoor velen uit allerlei religies tot een levend geloof in Jezus Christus kwamen omdat ze zagen dat Jezus leeft, van ze houdt, en meer kracht heeft dan hun afgoden en toverdokters.

 

Terug in Nederland richtte Jop rond 1995 de eerste jeugdkerk van Nederland op, Jesus is the Rock Ministries (Rockchurch). Ontstaan tijdens evangelisatie op straat onder jongeren heeft hij daar een kleine opwekking meegemaakt, waarbij vele jongeren tot geloof kwamen, en er regelmatig mensen genezen en bevrijd werden. Regelmatig werden grote groepen jongeren publiekelijk gedoopt in het Veluwemeer. Dit was de aanleiding voor een landelijke beweging van jeugdkerken in Nederland.

 

Evangelisatie is altijd een passie van Jop gebleven, waarbij hij steeds op zoek gaat naar Bijbelse manieren om Gods liefde uit te dragen. Naar aanleiding van Lucas 10, waarin Jezus de 70 twee aan twee uitzendt, om de zieken te genezen en het koninkrijk van God te verkondigen, gaat Jop met teams twee aan twee langs de deuren om het Evangelie te verkondigen. Overtuigd dat volgens de Bijbel evangelieverkondiging gepaard gaat met wonderen en tekenen gaat Jop met zijn stichting Woorden van Geloof ook de straten op en naar paranormaalbeurzen om mensen te genezen in Jezus' Naam, waardoor mensen ontvankelijk worden voor het Evangelie. Ook in bijbeldagen geloofden de mensen in Jezus vanwege de wonderen die Hij deed.

Falko Lodewijk

 

Falko is een jonge, vurige evangelist uit Nederland. Op 15-jarige leeftijd kwam hij tot geloof na een turbulente periode van veel drank en drugs. Hij leerde Jezus kennen als bevrijder en geneesheer. Deze ervaring wil hij graag met anderen delen.

Falko heeft de gave om mensen te enthousiasmeren voor het Koninkrijk van God. Zijn passie voor de verlorenen is voelbaar tijdens zijn spreekbeurten.

Hij heeft het Evangelie verkondigd in Roemenië, Wit-Rusland, India, Myanmar, Oeganda en op de straten, in afkickklinieken en in kerken in Nederland. Onder andere door zijn grootschalige evangelisatiecampagnes in Afrika zijn al velen tot een levend geloof in Jezus gekomen, en ontvingen velen genezing en bevrijding. Tijdens deze campagnes werkt hij altijd samen met de lokale kerken om de nazorg op zich te nemen.

 

 

Steun ons

Als u achter onze visie staat, willen wij vragen ons te ondersteunen.
Maak uw giften over op rekening 1621.67.679 tnv St. Woorden van Geloof. Uw giften zijn belastingaftrekbaar.

Doneer: