top of page

Kamuli Oeganda

Voor altijd veranderd.

Kamuli is een stad met zeer veel moslims ten oosten van de Nijl. Kamuli is de hoofdstad van het gelijknamige district. Tijdens onze campagne werkten wij samen met vele voorgangers uit de regio. Overdag was er een voorgangersconferentie en 's avonds hielden we de campagneavonden.

Dag 1
Deze avond sprak ik over de liefde. De liefde is iets moois maar soms ook ontzettend moeilijk. Als je wilt dat liefde krachtig is heb je eigenlijk twee partijen nodig. Zo is het ook met de liefde van Jezus. Als je de kracht van Zijn liefde wilt ervaren zul je Zijn liefde moeten beantwoorden. ik gaf de mensen de kans om dit te doen, om Zijn liefde te beantwoorden. Honderden mensen gaven op dat moment hun leven aan Jezus. 

Daarna begon ik te bidden voor de zieken. Er werd een jonge vrouw van 23 jaar oud genezen die vanaf haar tweede jaar voortdurend pijn in haar hart en op haar borst had. Ze heeft veel geld uitgegeven aan dokters en scans, maar niets heeft geholpen. Op deze avond raakte de kracht van Jezus haar aan en zij werd volledig genezen.

Dag 2
Tijdens de voorbereiding op deze avond sprak God heel duidelijk tegen mij: ''Vanavond moet je op iedereen die ziek is persoonlijk de handen leggen.''

Eerst ging ik met God de discussie aan. Heer, dat zijn duizenden mensen.... Heer, dat word een chaos..... Heer, het gaat toch niet om mij.....  maar ik heb inmiddels wel geleerd dat als de Heer spreekt dat je het dan maar beter kunt doen. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik sprak een korte maar krachtige boodschap en daarna begon ik voor iedere zieke te bidden. Vele honderden mensen kwamen voor gebed. Ik bad voor ieder kort en vurig. Na het gebed werd het druk naast het podium, vele mensen kwamen getuigen van wat God gedaan had.

Zo kwam er een jongen getuigen dat hij volledig doof was en nu weer kan horen door de kracht van Jezus.(filmpje) Ook kwam er een vrouw het podium op lopen. Toen zij het podium op liep begon het hele veld te juichen. Ik wist op dat moment nog niet wat er aan de hand was, maar zag aan het gezicht van Jop dat het een mooi verhaal was. Ik kende de vrouw niet maar de hele stad kende haar. Ze wisten dat ze van jongs af aan niet kon lopen. Ze had ook helemaal geen schoenen aan... ze was lam, op een kleedje naar het campagneveld gebracht. Daar werd ze aangeraakt door de kracht van God. En nu loopt ze weer!! Halleluja!!

Kamuli 2019: Nieuws

Dag 3
Deze avond sprak ik over het belijden van je zonden. Met honderden mensen tegelijk hebben wij onze zonden beleden en Jezus gevraagd om in ons hart te komen. Daarna baden we voor de zieken. Er kwam een vrouw naar voren die mank was, maar door de kracht van Jezus nu weer soepel danst. Aan het eind van de avond kwam er nog een vrouw naar voren. Ze vertelde dat ze uit nieuwsgierigheid even was komen kijken bij de campagne. Tijdens de preek werd ze aangeraakt door de kracht van God en besloot ze om haar leven aan Jezus te geven. Maar dat was eigenlijk niet de bedoeling voor die avond. Ze zou met haar vriendinnen naar de bar gaan om zich te bezatten. Een groot voordeel van  alcohol was voor haar dat zij dan eindelijk de pijn in haar heup die ze al jaren meedraagt dan even wat minder voelt. Maar nu had ze haar leven aan Jezus gegeven... Haar vriendinnen belden om te vragen waarom ze nog niet in de club was. Ze antwoordde: "ik kom niet want Jezus heeft mij aangeraakt". Zij getuigde dat zodra ze de telefoon ophing zij merkte dat de pijn in haar heup volledig weg was.  

Dag 4
Toen ik 's ochtends mijn bed uitkwam en uit het raam van mijn hotelkamer keek zag ik een aantal hele donkere wolken. Ik zei: "Heer, het is uw campagne, niet de mijne". Al snel begon het te regenen. Niet miezeren, maar regenen zoals het eigenlijk alleen in Afrika kan. Rond een uur of 3 in de middag stopte het even, maar de lucht bleef dreigend. We begonnen met het programma zoals we dat iedere dag deden maar tijdens de aanbidding begon het weer te regenen. We besloten dat ik zo snel mogelijk moest beginnen met spreken. Toen ik zag dat er toch nog enkele honderden mensen stonden besloot ik van het podium af te stappen. Ik zei: "Als jullie in de regen staan doe ik dat ook". Die avond sprak ik over de vervulling met de Heilige Geest. Quintin van der Bijl gaf zijn getuigenis en in de stromende regen baden we voor een ieder die dat wilde. Velen werden gedoopt met het vuur van de Heilige Geest en gingen veranderd naar huis.

Kamuli 2019: Nieuws
67bc7330-62c5-44cc-9be7-05c57400714c.JPG

7 voor Leven

Word je aangeraakt door deze getuigenissen en wil je hier deel van zijn? Dat kan...

Kamuli 2019: Doe mee
bottom of page